CNMU 2015

In 2015, cei prezenti la eveniment au participat, conform traditiei din anii trecuti, la prezentari sustinute de lectori de renume si simpozioane.

„Medicina de Urgenta este unul dintre sectoarele de care eu sunt cel mai multumit si care este, de asemenea, foarte apreciat si in afara tarii”, a fost declaratia facuta in cadrul Conferintei, de catre Ministrul Sanatatii, dl. Nicolae Banicioiu, care i-a facut mandri de domeniul in care activeaza, inca o data, pe toti cei prezenti in sala.

La Conferinta a participat un invitat special din Marea Britanie, Adam Barrett, fondatorul organizatiei North East Rescue and Medical Services (NERAMS), care a prezentat lucrarea „The importance of implementing training in disaster or conflict planning”, vorbind cu pasiune despre ceea ce inseamna implicarea si dedicarea celor implicati in planificarea modului de actiune si mai ales a formarii personalului din echipele de salvare.

In cadrul aceluiasi eveniment, a avut loc lansarea proiectului Urgent Med Equity, desfasurata in perioada 25-27 Septembrie 2015, proiect finantat prin intermediul unui grant castigat de catre  Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania, in cadrul programului Erasmus+, Actiunea Cheie 3: Dialog structurat  – intalniri intre tineri si factorii de decizie in domeniul tineret, contract 2015-2-RO01-KA347-015409.

Prof. Dr. Dorel Sandesc, Secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a afirmat ca „aceasta Conferinta are o caracteristica speciala, in sensul in care desfasoara un proiect in esenta sa motivationala, incercand sa explice oamenilor, si mai ales acelora interesati dintre ei, despre ce este vorba in aceasta profesie extraordinara”.

DSC_0025

DSC_0245

DSC_0246